Cerrar
Inici / Notícies / Segon tram de la línia d’avals per a pimes i autònoms

Segon tram de la línia d’avals per a pimes i autònoms

16 d'abril de 2020

Mitjançant l’acord del Consell de Ministres de 10 d’abril de 2020 s’instrueix a l’Institut de Crèdit Oficial a posar en marxa el segon tram de les línies d’avals aprovada pel Reial Decret 8/2020, de 17 de març, i s’estableix que els seus beneficiaris seran les petites i mitjanes empreses i autònoms afectats per les conseqüències econòmiques del COVID-19.

L’import ascendeix a 20.000 milions d’euros, que complementa l’aprovat per acord del Consell de Ministres del 24 de març de 2020 per import d’altres 20.000 milions d’euros.

Aquest segon tram d’avals es destina a avalar exclusivament el finançament atorgat a petites i mitjanes empreses i autònoms, per considerar que són els agents de l’activitat econòmica que més requereixen d’aquest suport en l’actualitat.

Totes les condicions i termes previstos en l’acord de Consell de Ministres, de 24 de març, s’entendran aplicables també a aquest segon tram (s’adjunta enllaç a la nostra publicació anterior), no obstant això, es fa esment especial al fet que les entitats financeres aplicaran els millors usos i pràctiques bancàries en benefici dels seus clients i no podran comercialitzar altres productes en ocasió de la concessió de préstecs coberts per aquest aval públic o condicionar la seva concessió a la contractació per part del client d’altres productes.

Per a qualsevol dubte o aclariment addicional que precisi contacti amb nosaltres.

Jorge Borrajo Dios
Soci de Kreston Iberaudit
Auditor de Comptes – Advocat
Professor Associat de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de A Coruña

ARTICLES RELACIONATS

Ajornament de totes les declaracions d’impostos del mes d’abril per a pimes i autònoms (Reial decret llei 14/2020, de 14 d’abril)

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial Decret-Llei que permet prolongar el termini de presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos per a pimes i autònoms. La norma estableix que aquests col·lectius no hauran de presentar i pagar les seves declaracions fiscals a l’abril, [...]
Veure més

Legalització de llibres de comptabilitat i societaris

Mitjançant el Reial Decret 463/2020, el dia 14 de març de 2020 va ser declarat l’estat d’alarma amb la finalitat d’afrontar la situació d’emergència sanitària provocada por el coronavirus COVID-19. Per a donar resposta a les circumstàncies econòmiques excepcionals causades por la pandèmia, el dia [...]
Veure més

Mesures aprovades en el Reial decret 11/2020, de 31 de març, en relació amb immobles

Hem elaborat aquest document relatiu a les mesures socials establertes per als arrendataris i arrendadors d’immobles destinats a habitatge habitual pel que no afecten les rendes de lloguer que satisfacin els autònoms o empreses dins de la seva activitat. En qualsevol cas, qualsevol mesura que [...]
Veure més

Newsletter

¡No et pierdas les novetats del sector!

Newsletter

En enviar aquest formulari, vostè accepta la política de privadesa de Kreston Iberaudit, que es presenta a continuació.

Finalitats: Enviament del nostre butlletí comercial i de comunicacions informatives i publicitàries sobre els nostres productes o serveis que siguin del vostre interès, fins i tot per mitjans electrònics.
Drets: Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les vostres dades i altres drets a oficina.coordinadora@kreston.es .
Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'enllaç de Política de Privadesa.
Consentimiento(Required)
Boletin(Required)
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.