Cerrar
Inici / Notícies / Mario Pires, consultor de Kreston Iberaudit, participa al Fòrum Virtual Codificació Tributària

Mario Pires, consultor de Kreston Iberaudit, participa al Fòrum Virtual Codificació Tributària

24 de setembre de 2020

En l’esdeveniment es va plantejar la necessitat de generar condicions apropiades per a atreure inversors, sobre la base d’un ordenament jurídic que sigui clar. Un ordenament que els transmeti seguretat jurídica als inversors per a realitzar les seves activitats.

Per a aconseguir-ho, es contempla la codificació tributària, amb la qual establir un marc jurídic als països d’Amèrica Llatina que el precisin, així com actualitzar els ja existents.

El Codi de Procediment Tributari en temps de coronavirus

El fòrum virtual es va iniciar en relació al retard del Codi de Procediment Tributari de Panamà (Llei 76 de 2019), que no entrarà en vigència fins a l’1 de gener de 2022.

Es va constatar en l’esdeveniment, que la pandèmia de coronavirus havia accelerat la vigència d’alguns articles del Codi de Procediment Tributari. En conseqüència, s’ha aconseguit fer una revisió de la situació tributària, oferir mesures d’alleujament als contribuents i permetre la sol·licitud de moratòries. 

Amb aquesta experiència, es considera recomanable que pogués avançar-se la seva vigència a l’1 de gener de 2021. Una acció que, a més, podria ser vàlida també per a atreure inversió estrangera al país.

Mario Pires i la seguretat jurídica d’un Codi Tributari 

En la seva participació, Mario Pires va voler recordar que abans que la pandèmia de coronavirus anés protagonista de l’actualitat mundial, l’economia ja es projectava en caiguda, amb una previsible contracció percebuda per països tant europeus com llatinoamericans.

Davant tal situació i amb l’acceleració de la quarta revolució industrial totalment activa, Pires aconsellava enfortir el sistema tributari amb un objectiu d’equilibri. El consultor de *Kreston *Iberaudit, va recomanar aprofitar les millores potencials dels Models de Codis

Tributaris existents a Amèrica Llatina, com ho són els models OEA-*BID i del *CIAT. 

Segons va explicar Pires, allí on no existeixin codis tributaris, han d’establir-se normes i projectes, però sempre amb una redacció correcta, que permeti la seva aplicació efectiva sense fissures.

El consultor de *Kreston *Iberaudit, explica que un Codi de Procediment Tributari ferm, equilibrat i transparent crearà el marc perfecte de seguretat jurídica i de protecció dels drets i garanties dels obligats tributaris, necessari, perquè atregui als inversors interessats a realitzar activitats econòmiques.

ARTICLES RELACIONATS

Liza Robbins, CEO de Kreston International ens parla sobre el comerç, les persones i el futur del sector.

Liza Robbins, CEO de Kreston International, comparteix els moments més importants de la seva carrera, així com la seva visió sobre el futur del comerç, el mercat i els reptes que s’estan afrontant durant la pandèmia, en en entrevista realitzada per AccountancyAge.
Veure més

Nova taxa de serveis digitals: Com afectarà el mercat de les pimes?

Els Digital Service Taxes (DSTs) arriben per a canviar el sistema internacional d’impostos. Una iniciativa global amb la qual es busca que les grans companyies tecnològiques que proporcionen serveis digitals com a anuncis, xarxes socials o comerç en línia contribueixin fiscalment de manera adequada als [...]
Veure més

Los responsables de las empresas de Kreston coinciden: los planes de ayuda de Covid-19 respaldados por los diferentes gobiernos han sido eficaces En una encuesta en

En una enquesta en la qual han participat 41 dels membres sènior de Kreston, un 59% va afirmar que moviments com les rebaixes fiscals, permisos i els préstecs d’emergència han estat clau perquè els clients hagin pogut capejar el temporal durant la pendemia. Aquesta xifra [...]
Veure més

Newsletter

Newsletter

Contacta amb nosaltres, et respondrem el abans possible

En enviar aquest formulari, vostè accepta la política de privadesa de Kreston Iberaudit, que es presenta a continuació.

Finalitats: Enviament del nostre butlletí comercial i de comunicacions informatives i publicitàries sobre els nostres productes o serveis que siguin del vostre interès, fins i tot per mitjans electrònics.
Drets: Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les vostres dades i altres drets a oficina.coordinadora@kreston.es .
Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'enllaç de Política de Privadesa.
Consentimiento(Required)
Boletin(Required)
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.