Cerrar
Inici / Notícies / Mesures d’ajudes al comerç a Catalunya derivades de l’emergència sanitària del COVID-19

Mesures d’ajudes al comerç a Catalunya derivades de l’emergència sanitària del COVID-19

7 d'abril de 2020

Arran de la crisi sanitària del COVID-19 moltes són les mesures adoptades per part de les autoritats per a pal·liar els seus efectes en la societat. Entre elles, el passat 31 de març del 2020 el Govern de Catalunya, a través del Departament d’Empreses i Coneixement, va activar un paquet de subvencions en l’àmbit del comerç al detall, dels serveis, l’artesania i la moda amb l’objectiu de promoure la reactivació econòmica d’aquests sectors.

Les ajudes, de fins a 9 milions d’euros, pretenen preservar al màxim el nombre d’establiments i comerços, especialment destinant-se a aquelles empreses que, arran de la declaració de l’estat d’alarma, s’han vist obligades al tancament.

Es tracta de 7 línies d’ajuda, agrupades en 3 grans blocs:

2 línies d’ajudes al teixit associatiu. Estan enfocades a entitats del sector del comerç, artesania i moda, sense ànim de lucre, amb representació territorial o sectorial, associacions de mercats, cooperatives o centrals de compra. Es tracta d’ajudes de fins al 80% de les seves despeses de suport a les empreses associades en àmbits de gestió i comercialització, així com en l’estructura de les entitats per a desenvolupar la seva funció.

4 línies d’ajudes a PIMES de comerç, artesania i moda. Es tracta d’ajudes per a cobrir fins al 100% dels seus costos d’actuació, de gestió i comercialització per a reactivar els seus negocis. Al seu torn, ajudes de fins al 60% dels seus costos d’inversió en els punts de venda al públic per a rellançar la seva activitat (sempre que sigui superior a 2.000,00 euros).

1 línea de soport als municipis en l’àmbit del Comerç i de l’Artesania. Es tractata d’ajudes per cobrer fins al 50% dels costos d’actuacions de caràcter públic-privat. D’aquesta ajuda són beneficiaris els municipis i altres ens locals de l’àmbit del comerç i l’artesania.

Les subvencions es canalitzaran a través del Consorcio de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, podent sol·licitar-se pròximament.

Per a qualsevol dubte o aclariment addicional que precisi contacti amb nosaltres.

 

Elena Ramírez
Sòcia àrea fiscal

ARTICLES RELACIONATS

Segon tram de la línia d’avals per a pimes i autònoms

Mitjançant l’acord del Consell de Ministres de 10 d’abril de 2020 s’instrueix a l’Institut de Crèdit Oficial a posar en marxa el segon tram de les línies d’avals aprovada pel Reial Decret 8/2020, de 17 de març, i s’estableix que els seus beneficiaris seran les [...]
Veure més

Ajornament de totes les declaracions d’impostos del mes d’abril per a pimes i autònoms (Reial decret llei 14/2020, de 14 d’abril)

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial Decret-Llei que permet prolongar el termini de presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos per a pimes i autònoms. La norma estableix que aquests col·lectius no hauran de presentar i pagar les seves declaracions fiscals a l’abril, [...]
Veure més

Legalització de llibres de comptabilitat i societaris

Mitjançant el Reial Decret 463/2020, el dia 14 de març de 2020 va ser declarat l’estat d’alarma amb la finalitat d’afrontar la situació d’emergència sanitària provocada por el coronavirus COVID-19. Per a donar resposta a les circumstàncies econòmiques excepcionals causades por la pandèmia, el dia [...]
Veure més

Newsletter

Newsletter

Contacta amb nosaltres, et respondrem el abans possible

En enviar aquest formulari, vostè accepta la política de privadesa de Kreston Iberaudit, que es presenta a continuació.

Finalitats: Enviament del nostre butlletí comercial i de comunicacions informatives i publicitàries sobre els nostres productes o serveis que siguin del vostre interès, fins i tot per mitjans electrònics.
Drets: Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les vostres dades i altres drets a oficina.coordinadora@kreston.es .
Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'enllaç de Política de Privadesa.
Consentimiento(Required)
Boletin(Required)
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.